Pornhub: Οι αλλαγές στη λειτουργία του- Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες

Pornhub: Οι αλλαγές στη λειτουργία του- Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες

Έρευνα των New York Times αναγκάζει την πλατφόρμα να θέσει νέους κανόνες

Νέα δεδομένα δημιουργούνται αναφορικά με το ανέβασμα βίντεο στην πλατφόρμα του Pornhub, μετά τις κατηγορίες ότι φιλοξενεί υλικό με βιασμούς ή και με κακοποίηση ανηλίκων.

Έρευνα των New York Times έδειξε ότι η κορυφαία online πλατφόρμα πορνογραφίας, προχωρά σε αλλαγές καθώς υπάρχουν καταγγελίες για παράνομο υλικό.

Παρότι, το Pornhub απάντησε λέγοντας πως οι κατηγορίες είναι «ανεύθυνες και κατάφωρα αναληθείς», προχώρησε σε δύο αλλαγές που θα μονιμοποιηθούν από τη νέα χρονιά: Ζητά από τους χρήστες να επαληθεύουν τα στοιχεία τους ώστε να ανεβάσουν ένα βίντεο στην πλατφόρμα του ενώ αφαίρεσε και τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να κατεβάσει ένα βίντεο.

Προς το παρόν, η λειτουργία upload έχει αφαιρεθεί για όλους.εκτός από τους επαγγελματίες της ερωτικής βιομηχανίας.

Στην έρευνα των New York Times αναφέρεται ότι στη μηχανή αναζήτησης της πλατφόρμας υπάρχει άφθονο υλικό με ανηλίκους ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι Visa και Mastercard φέρονται να έχουν παγώσει προς το παρόν τις υπηρεσίες τους για το Pornhub.

«Επειδή είναι αδύνατο να είσαι σίγουρος αν ένας ανήλικος σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 ετών, ούτε το Pornhub ούτε κανένας άλλος έχουν την παραμικρή ιδέα πόσο από αυτό το περιεχόμενο είναι παράνομο», έγραψε η εφημερίδα.