Ερντογάν: Δεν απασχολούν την Τουρκία πιθανές κυρώσεις της ΕΕ

Ερντογάν: Δεν απασχολούν την Τουρκία πιθανές κυρώσεις της ΕΕ

Τι είπε για τις επικείμενες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Άγκυρα για τους S-400

Καθησυχαστικός απέναντι στην προοπτική επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίσθηκε σήμερα Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι πολλοί ηγέτες κρατών-μελών της Ένωσης αντιτίθενται σε αυτές.

Θέλησε δε να υποβαθμίσει τη σημασία τους, σε περίπτωση που επιβληθούν, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν ανησυχητική για την Άγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. «Επισήμως, από το 1963 η ΕΕ επιβάλει συνεχώς κυρώσεις σε εμάς. Η ΕΕ δεν ήταν ποτέ τίμια και ποτέ δεν υπερασπίστηκε τις υποσχέσεις της. Αλλά εμείς είμαστε πάντα υπομονετικοί», είπε.

Μιλώντας μια ημέρα πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αύριο Πέμπτη, ο Ερντογάν είπε, ότι η Τουρκία θα περιμένει να δει τις αποφάσεις του μπλοκ, προσθέτοντας ότι ορισμένοι ηγέτες που είναι ειλικρινείς και έντιμοι, χωρίς να τους κατονομάσει, έχουν ήδη εκφράσει την αποδοκιμασία τους σε τέτοιες συμπεριφορές εναντίον της Τουρκίας. Το Anadolu πάντως σημειώνει, ότι κυρίως η προεδρεύουσα αυτήν την περίοδο στην ΕΕ, Γερμανία, αλλά και πολλά άλλα κράτη έχουν εκφράσει την απροθυμία τους στη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στην αντίδραση των ΗΠΑ σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα, λέγοντας ότι τέτοιου είδους παρατηρήσεις είναι αταίριαστες. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα μιλήσει με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μόλις αναλάβει επίσημα την προεδρία τον Ιανουάριο του 2021.