Επίθεση Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ και Γαλλία στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Επίθεση Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ και Γαλλία στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Εκνευρισμένος ο Τούρκος ΥΠΕΞ από την τοποθέτηση του Αμερικανού ομολόγου του

Φραστική επίθεση στις ΗΠΑ και τη Γαλλία εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, προφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη», λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν έγινε τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το γεγονός ότι είναι «εναντίον της Τουρκίας», υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου» και στηρίζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ είπε ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.

Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε, ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας». Κατέληξε την παρέμβαση του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας με σαφή εκνευρισμό, ότι η ομάδα Μινσκ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι προκατειλημμένη υπέρ της Αρμενίας.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Μπορεί το ΝΑΤΟ ή μέλη του να χρησιμοποιούν την τουρκία για "βρωμοδουλειές", αντί αυτών, αλλά σαν να έχουν πάρει στα σοβαρά αυτό το ρόλο' Καιρός να τους μαζέψετε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...