Ο τελικός που «αφήνιασε» τον Μαραντόνα και το απίστευτο ξύλο μεταξύ των παικτών

Ο τελικός που «αφήνιασε» τον Μαραντόνα και το απίστευτο ξύλο μεταξύ των παικτών

Τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των παικτών της Μπιλμπάο που εξόργισαν τον Ντιέγκο

Η πορεία του Ντιέγκο Μαραντόνα στα γήπεδα, δεν ήταν μόνο ντρίμπλες, τακουνάκι και γκολ με κάθε τρόπο αλλά είχε και το σκληρό της πρόσωπο, το οποίο μάλιστα ο Αργεντίνος ένιωσε για τα καλά στο πετσί του, ιδιαίτερα κατά την σταδιοδρομία του στην Μπαρτσελόνα.

Στο ξεκίνημα της σεζόν 1983-'84, οι «μπλαουγκράνα» αντιμετώπιζαν στο Καμπ Νου την Ατλέτικο Μπιλμπάο. Ο Μαραντόνα ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρώτο ημίχρονο, γεγονός που μάλλον...εξόργισε τον αντίπαλο στόπερ Άντονι Γκοϊκοετσέα, ο οποίος του «έδωσε τα πόδια στο χέρι» με ένα δολοφονικό χτύπημα στην επανάληψη.

Στο φινάλε της σεζόν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 1984, οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στη Μαδρίτη, με τους Βάσκους να επικρατούν 1-0 και να σηκώνουν το τρόπαιο.

Το ματς σημαδεύτηκε από το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Μπιλμπάο και τα αντιαθλητικά-πολλές φορές-μαρκαρίσματα στον Ντιέγκο, ο οποίος στη λήξη του αγώνα δεν άντεξε και μετά από ένα χλευασμό του αμυντικού Σόλα, ξεκίνησε το...ροντέο. Οι παίκτες έγιναν ένα μπουλούκι και άρχισαν τις μπουνιές, τις κουτουλιές και τις κλωτσιές σε ένα απίστευτο σκηνικό, που οδήγησε σε τραυματισμούς και αυστηρές ποινές στους εμπλεκόμενους.

Δείτε το βίντεο με τα σκληρά μαρκαρίσματα και το άγριο ξύλο στο τέλος του ματς: