Μαραντόνα: Ένας αγώνας βουτηγμένος στη λάσπη για χάρη ενός μικρού παιδιού

Μαραντόνα: Ένας αγώνας βουτηγμένος στη λάσπη για χάρη ενός μικρού παιδιού

Δείτε το βίντεο με τον Ντιέγκο να κάνει ζέσταμα στο...πάρκινγκ ερασιτεχνικού γηπέδου

Υπάρχουν αναρίθμητες ιστορίες γύρω από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, άλλες γνωστές άλλες λιγότερο, ωστόσο η συγκεκριμένη αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πώς ο Ντιεγκίτο δεν υπολόγιζε τίποτα μπροστά στο να δώσει χαρά και δύναμη, σε όσους είχαν ανάγκη.

Η ιστορία συνέβη τον χειμώνα του 1984, στον πρώτο καιρό του Ντιέγκο στην ομάδα της Νάπολι. Συμπαίκτης του Αργεντίνου τότε, ήταν ο Πιέτρο Πουζόνε με καταγωγή από μία μικρή και φτωχή πόλη βορειοανατολικά της Νάπολη, την Ατσέρα. Ο Πουζόνε συζήτησε με τους συμπαίκτες του να παίξουν ένα φιλικό με την τοπική ομάδα για να συγκεντρωθούν χρήματα για την επέμβαση ενός μικρού παιδιού της περιοχής, που είχε άμεση ανάγκη. Ο Φερλαΐνο, πρόεδρος της Νάπολι, ήταν αρνητικός προκειμένου να μην ρισκάρει τραυματισμούς των παικτών του, όμως ο Μαραντόνα ήταν ανένδοτος και το ματς προγραμματίστηκε κανονικά.

Το γήπεδο της Ατσέρα, θύμιζε κυριολεκτικά βούρκο, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν πνιγμένος στην λάσπη. Μάλιστα οι παίκτες της Νάπολι, αναγκάστηκαν να κάνουν ζέσταμα ανάμεσα στον κόσμο και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητο, στο πάρκινγκ έξω από το γήπεδο.

Ο Ντιέγκο αγωνίστηκε σαν να έπαιζε αγώνα πρωταθλήματος και με τις ενέργειές του, σκόρπισε πανικό στους ντόπιους που είχαν κατακλύσει τις μικρές εξέδρες και που στέκονταν με ομπρέλες μέχρι και πίσω από τα τέρματα.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κάλυψαν τις ανάγκες για την επέμβαση του πιτσιρικά, σε ένα φιλικό που έμεινε στην ιστορία και στην καρδιά όσων το έζησαν από κοντά, σε μία ακόμα ένδειξη αλληλεγγύης και προσφοράς του μεγάλου Ντιέγκο.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το φιλικό με την Ατσέρα:

Παρακαλούμε περιμένετε ...