Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων θανάτων και κρουσμάτων στη Ρωσία

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων θανάτων και κρουσμάτων στη Ρωσία

Ο δήμαρχος της Μόσχας παρατείνει την περίοδο αυτοαπομόνωσης που συνιστάται στους ηλικιωμένους και στις ομάδες υψηλού κινδύνου ως τις 15 Ιανουαρίου

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα ένα ρεκόρ 25.487 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο, με τα οποία ανήλθαν σε συνολικά 2.187.990 οι προσβληθέντες από τον SARS-CoV-2 στη χώρα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκε επίσης ρεκόρ 524 νέων θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο αυτή στη Ρωσία ανήλθε σε 38.062.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν παρέτεινε σήμερα πέραν της Πρωτοχρονιάς ως τις 15 Ιανουαρίου την περίοδο αυτοαπομόνωσης που συνιστούν οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας στους κατοίκους άνω των 65 ετών και στις ομάδες υψηλού κινδύνου για λόγους πρόληψης.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει έξαρση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αρχές αποφεύγουν να επιβάλουν ένα αυστηρό lockdown, λέγοντας ότι η λήψη στοχευμένων μέτρων επαρκεί.

Ο Σομπιάνιν σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως τουλάχιστον το 30% του προσωπικού των εταιρειών που βρίσκονται στην πρωτεύουσα, στο οποίο είχε ήδη συσταθεί τηλεργασία.

Η Μόσχα, η πόλη των περισσότερων από 12,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει ημερησίως χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...