Ο Τζεφ Μπέζος αποκαλύπτει πώς παίρνει τις αποφάσεις των εκατομμυρίων

Ο Τζεφ Μπέζος αποκαλύπτει πώς παίρνει τις αποφάσεις των εκατομμυρίων

Πώς είναι μια τυπική μέρα για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου;

Πώς περνάει άραγε ένα 24ωρο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο; Την αποκάλυψη για την καθημερινή του ρουτίνα έκανε ο Τζεφ Μπέζος, μιλώντας για το πώς κυλάει μια μέρα ενός επιχειρηματία που παίρνει αποφάσεις εκατομμυρίων.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon αναφέρεται σε μια τυπική ημέρα του, στο βιβλίο του, Invent & Wander. Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η σημασία που δίνει στον ύπνο. Όπως αποκαλύπτει, λοιπόν, ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί και κοιμάται πολύ νωρίς το βράδυ.

Σε απόσπασμα του βιβλίου του αναφέρει: «Δίνω προτεραιότητα στον ύπνο εκτός αν ταξιδεύω σε διαφορετικές ζώνες ώρας. Μερικές φορές είναι αδύνατο να κοιμηθώ οκτώ ώρες, αλλά είμαι πολύ επικεντρωμένος σε αυτό και γενικά τις χρειάζομαι αυτές τις οκτώ ώρες. Νομίζω ότι έτσι είμαι καλύτερα. Έχω περισσότερη ενέργεια. Η διάθεσή μου είναι καλύτερη.»

Όσον αφορά τις αποφάσεις που πρέπει να παίρνει κάποιος τονίζει ότι ένας επιχειρηματίας θα πρέπει να παίρνει λίγες αποφάσεις τη φορά και όχι πολλές μαζεμένες αν θέλει αυτό να του αποφέρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Το κλειδί είναι ένα, αναφέρει. Ποιότητα έναντι ποσότητας. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά μαζί ή να λαμβάνεις πολλές αποφάσεις μαζί αλλά να δίνεις έμφαση στις λίγες και σημαντικές για τη δεδομένη στιγμή. Όντας στην κεφαλή της Amazon, έχει εφαρμόσει και κάτι ακόμη. Βρίσκει πάντα εναλλακτικές στις αποφάσεις του. Τι μπορεί να κάνει μετά από μια απόφαση αν κάτι παέι στραβά.

Όσον αφορά το τυπικό και αγαπημένο πρόγραμμα της μέρας του καταλήγει: «Μου αρέσει να ξυπνώ νωρίς το πρωί. Πηγαίνω για ύπνο νωρίς. Μου αρέσει να διαβάζω την εφημερίδα. Μου αρέσει να πίνω καφέ. Μου αρέσει να παίρνω πρωινό μαζί με τα παιδιά μου πριν πάνε στο σχολείο. Αυτός ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός για μένα.»

Παρακαλούμε περιμένετε ...