Κορονοϊός: Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2021 η Γερμανία θα βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμών

Κορονοϊός: Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2021 η Γερμανία θα βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμών

Η προειδοποίηση του Υπουργού Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ

Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα εφαρμόζονται περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος από ό,τι πριν από δύο εβδομάδες, όταν αποφασίστηκε το «μερικό lockdown».

«Παρόλες τις προσπάθειες, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η στροφή προς το καλύτερο, επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ στην Bild am Sonntag, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς τριών κρατιδίων, προκειμένου να αξιολογηθεί η εξέλιξη της κατάστασης και η ενδεχόμενη ανάγκη για νέα μέτρα.

Κατά της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού τάχθηκε και η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας, με τον πρόεδρο Γκερντ Λάντσμπεργκ να παραδέχεται ότι η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης αποτελεί μεν σκληρό μέτρο, αλλά οδηγεί σε σημαντική μείωση των επαφών. Ο κ. Λάντσμπεργκ τόνισε ωστόσο την ανάγκη τα μέτρα να εξηγηθούν περισσότερο στους πολίτες. «Μόνο αν εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών θα περάσουμε με ασφάλεια τον χειμώνα», δήλωσε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις των πρωθυπουργών του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς, της Ρηνανίας - Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ και της Βάδης - Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν, οι οποίοι τάσσονται κατά της ταχείας άρσης των περιορισμών, καθώς έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ τόνισε, σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση της BILD, ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο χαλάρωσης», προειδοποιώντας ότι «όποιος χαλαρώσει πρόωρα, θέτει σε κίνδυνο τα Χριστούγεννα». Πρέπει να σκεφτούμε «αν τα ισχύοντα μέτρα επαρκούν. Χρειαζόμαστε ενιαίους κανόνες για όλους και δεν πρέπει να προκαλούμε κάθε μέρα σύγχυση στους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Σέντερ, προετοιμάζοντας το κλίμα για την αυριανή τηλεδιάσκεψη.