Κορονοϊός: Συναγερμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον εντοπισμό 171 κρουσμάτων

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον εντοπισμό 171 κρουσμάτων

Θετικοί διαγνώστηκαν ευρωβουλευτές, σύμβουλοι και προσωπικό της Ευρωβουλής

Σε εκατοντάδες ανέρχονται πλέον τα κρούσματα της πανδημίας του κοροναϊού που πλήττουν τις τελευταίες εβδομάδες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι, μόνο το προπερασμένο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν τουλάχιστον 171 κρούσματα μεταξύ μελών του κοινοβουλίου, συμβούλων και του προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τους εκτεταμένους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διέκοψε άλλωστε από τα μέσα Οκτωβρίου ξανά τη δραστηριότητά του λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Οι προγραμματισμένες σύνοδοι της ολομέλειας στο Στρασβούργο ακυρώθηκαν και πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, αλλά και εκεί με σημαντικά μειωμένη παρουσία.

Σύμφωνα κοινοβουλευτική πηγή, οι 171 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου, ήταν «αποτέλεσμα σημαντικών προσπαθειών για την ιχνηλάτηση επαφών προκειμένου να αποφευχθούν εσωτερικές συστάδες μετάδοσης». Η πλειονότητα των θετικών περιπτώσεων πάντως ήταν ασυμπτωματικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό