Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

Παρέμεινε στο πλευρό του, μερικές φορές χωρίς να πληρώνεται

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε χθες, Τετάρτη, με την εξέλιξη αυτή να υποδηλώνει κλίμα έντασης στον πυρήνα της κυβέρνησης, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για να ολοκληρώσει την περιπέτεια της αποχώρησής της από την ΕΕ.

Ο Λι Κέιν ήταν πιστός σύμμαχος του πρωθυπουργού Τζονσον. Συνεργάζονταν μαζί του από την περίοδο που ο τελευταίος ήταν υπουργός Εξωτερικών μέχρι το 2018 και παρέμεινε στο πλευρό του, μερικές φορές χωρίς να πληρώνεται, όταν ο Τζόνσον παραιτήθηκε εξαιτίας των σχεδίων για το Brexit της προκατόχου του, της Τερέζας Μέι.

Ο Κέιν βρίσκεται επίσης κοντά στον υψηλόβαθμο σύμβουλο του Τζόνσον Ντόμινικ Κάμινγκς, αφού συνεργάστηκε μαζί του στην εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ η συνεργασία τους αναγεννήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, όταν οι Συντηρητικοί κέρδισαν τη μεγάλη εκλογική νίκη της προηγούμενης χρονιάς.

Ωστόσο, πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ένταση εντός του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζόνσον, στον αριθμό Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς η στρατηγική επικοινωνίας της κυβέρνησης δέχθηκε την κριτική βουλευτών των Συντηρητικών, οι οποίοι της καταλόγισαν καθυστερημένη, αλλά και συγκεχυμένη αντίδραση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

«Έπειτα από σοβαρή σκέψη, παραιτήθηκα απόψε [χθες] από διευθυντής επικοινωνίας του Αριθμού 10 και θα αποχωρήσω από τη θέση στο τέλος της χρονιάς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κέιν.