Κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στον Λευκό Οίκο

Κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στον Λευκό Οίκο

Το λάθος των συμβούλων του Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος είναι σε διαδικασία αλλαγής προσώπων, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις σε... παλιούς και νέους, με αποτέλεσμα δύο σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα των εκλογών εκεί, διαγνώστηκαν θετικοί, όπως μετέδωσαν χθες τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Μπεν Κάρσον έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, επιβεβαίωσε στον δημόσιο ραδιοσταθμό NPR ο αναπληρωτής διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του, Κόλτερ Μπέικερ. «Είναι καλά και αισθάνεται τυχερός που έχει πρόσβαση σε θεραπείες που βοηθούν και επιταχύνουν σαφώς την ανάρρωσή του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο 69χρονος Κάρσον νοσηλεύτηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Ουόλτερ Ριντ», κοντά στην Ουάσινγκτον. Είχε περάσει το βράδυ της Τρίτης, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στον Λευκό Οίκο.

Ένας άλλος σύμβουλος του προέδρου, ο Ντέιβιντ Μπόσι, που ήταν επίσης παρών τη νύχτα των εκλογών στον Λευκό Οίκο, εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό την Κυριακή και βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του, σύμφωνα με το NBC News.

Ο 55χρονος Μπόσι, επικεφαλής της συντηρητικής οργάνωσης Citizens United, ανέλαβε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας επικεφαλής της νομικής ομάδας που έχει αναλάβει τις προσφυγές σε πολλές πολιτείες στις οποίες οι Ρεπουμπλικανοί καταγγέλλουν εκλογική νοθεία.

Την Παρασκευή τα ΜΜΕ της χώρας είχαν μεταδώσει ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό μετά τις εκλογές. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς έκανε εξετάσεις και διαγνώστηκε θετικός.

Σύμφωνα με την Washington Post και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μέντοους βρισκόταν μεταξύ των παρευρισκομένων σε σαλόνι του Λευκού Οίκου την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε δηλώσεις ενώπιον περίπου 150 από τους συνεργάτες και υποστηρικτές του την Τετάρτη.

Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό τις εβδομάδες που πέρασαν, μεταξύ των οποίων ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια.