Προκαλεί ο Ερντογάν: Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ συνεχίζουμε έρευνες

Προκαλεί ο Ερντογάν: Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ συνεχίζουμε έρευνες

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία.

«Διπλωματία των σεισμών» ήταν και πάει. Ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε και πάλι την Κυριακή το γνωστό προκλητικό του πρόσωπο. «Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη.

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» δήλωσε.

Eξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προβαίνει η Αθήνα για τη νέα παράνομη Navtex για έρευνες του σκάφους Oruc Reis νότια της Ρόδου. Παράλληλα, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex καλόντας τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

Το θέμα της Τουρκία έχει ξεφύγει από τα διμερείς σχέσεις, είναι ευρωπαϊκό, και αγγίζει τις ευρωτουρκικές σχέσεις είτε αυτό έχει να κάνει με τα γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με την οικονομική συνεργασία, είτε με το μεταναστευτικό ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας στη σκιά της τουρκικής Navtex.