Προκαλεί ο Ερντογάν: Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ συνεχίζουμε έρευνες

Προκαλεί ο Ερντογάν: Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ συνεχίζουμε έρευνες

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία.

«Διπλωματία των σεισμών» ήταν και πάει. Ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε και πάλι την Κυριακή το γνωστό προκλητικό του πρόσωπο. «Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη.

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» δήλωσε.

Eξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προβαίνει η Αθήνα για τη νέα παράνομη Navtex για έρευνες του σκάφους Oruc Reis νότια της Ρόδου. Παράλληλα, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex καλόντας τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

Το θέμα της Τουρκία έχει ξεφύγει από τα διμερείς σχέσεις, είναι ευρωπαϊκό, και αγγίζει τις ευρωτουρκικές σχέσεις είτε αυτό έχει να κάνει με τα γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με την οικονομική συνεργασία, είτε με το μεταναστευτικό ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας στη σκιά της τουρκικής Navtex.

4
σχόλια
 1. avatar Θ.Τ

  Άλλοι δυο παρανοϊκοί και κάποιοι από την ανατολή πριν περίπου 80 χρόνια, επέφεραν 80 εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Φαίνεται ότι οι σημερινοί ηγέτες και ιδιαίτερα εκείνοι της ΕΕ δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα εγκλήματα αυτά και επιτρέπουν σε έναν φιλόδοξο μιμητή τους να απειλεί την ειρήνη και τα περιφερειακά κράτη. Η ιστορία θα τους θεωρήσει συνενόχους ενός τρελού.

 2. avatar Α.Τ

  Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ στα 12 ναυτικά μίλια ΤΩΡΑ και ενημέρωση των ΕΕ,ΗΠΑ και Ρωσίας.- Και ας αναλάβει κάθε ένας τις ευθύνες του.Διαφορετικά ας μη μιλάμε για το δικαίωμα αυτό.

 3. avatar Θ.Τ

  Πολλάκι και ξύμπασα πόλις κακού ανδρός απηύρα, ος τις αλιτραίνη και ατάσθαλα μηχανάαται.
  –Πολλές φορές μια ολόκληρη πόλη υποφέρει από έναν κακό άνθρωπο, που μηχανεύεται ατιμίες και ατασθαλίες.
  Ησίοδος, 7ος αιών π.Χ.
  Αν μου επιτρέπεται ένα σχόλιο σχετικό με το γνωμικό, θα έλεγα ότι δεν υποφέρει μόνο η πόλη, (κράτος), αλλά και οι γύρω πόλεις και ατυχώς και η Ελλάδα μας. Εύχομαι ξυπνήσουν από το λήθαργό τους αυτοί που μπορούν να βάλουν σε τάξη αυτόν τον κακό.

 4. avatar Α.Τ

  Ο σοφός Λαός τα λέει όλα και σωστά:
  "Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει"
  Το αν η παρομοίωση είναι τυχαία δεν το νομίζω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...