Κορονοϊός: Πάνω από 48.000 κρούσματα και 550 θάνατοι στην Ινδία

Κορονοϊός: Πάνω από 48.000 κρούσματα και 550 θάνατοι στην Ινδία

Επιπλέον 33 μολύνσεις καταγράφηκαν στην Κίνα

Ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ινδία έχει φθάσει τα 8,1 εκατομμύρια, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 48.268 νέες περιπτώσεις, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη κατατάσσεται επίσης στη δεύτερη θέση ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον κοροναϊό στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, αν και ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας έχει επιβραδυνθεί σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 άλλοι 551 ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 121.641 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Επιπλέον 33 κρούσματα στην Κίνα

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν 33 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή, από 25 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Τα έξι από τα κρούσματα αυτά οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκαν στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ (δυτικά), σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ τα υπόλοιπα 27 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.