Ερντογάν: Η αμαρτωλή Ευρώπη προσπαθεί να υποδουλώσει την Τουρκία

Ερντογάν: Η αμαρτωλή Ευρώπη προσπαθεί να υποδουλώσει την Τουρκία

Νέο παραλήρημα του Προέδρου της γείτονος με όρκους στους... Οθωμανούς προγόνους του

Με έναν νέο παραλήρημα ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε και πάλι σήμερα να στρέψει τα βέλη του προς την… αμαρτωλή Ευρώπη, που κινείται ύπουλα για να «εισβάλει» ξανά στην Τουρκία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του τ/σ Open Μαρία Ζαχαράκη.

Κατά την ομιλία του σε εγκαίνια έκθεσης με θέμα την 97η επέτειο του Εθνικού Αγώνα, ο Ταγίπ Ερντογάν μνημόνευσε πολλές φορές την οθωμανική αυτοκρατορία, για να τονίσει ότι ο αγώνας της συνεχίζεται, ενώ ορκίστηκε ενώπιον του λαού του ότι δεν προδώσει ποτέ τους προγόνους του και την τουρκική σημαία. «Πρέπει να διδάξουμε πολύ καλά τον αγώνα που έχουμε δώσει σε αυτή την περιοχή και που ξεκινάει από τη νίκη του Μαντζικέρτ, φτάνει μέχρι τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και συνεχίζεται έως σήμερα. Η μεγαλύτερή μας δύναμη είναι η ιστορική κληρονομιά. Χωρίς να θυμόμαστε αυτή την κληρονομιά, ούτε η 15η Ιουλίου μπορεί να γίνει κατανοητή, ούτε η αξία της Δημοκρατία μας», δήλωσε.

Μόνο η Τουρκία είναι ικανή να σηκώσει ανάστημα στην Ευρώπη

Την αντιπαράθεση με την Ευρώπη ο Τούρκος πρόεδρος τη θεωρεί μία νέα αφορμή για να εισβάλει πάλι στα εδάφη της Τουρκίας και να την υποδουλώσει, όπως έκανε και πριν από 100 χρόνια με τη Μικρασιατική εκστρατεία. «Η ύπουλη πολιτική εισβολής της Ευρώπης εδώ και αιώνες στα τουρκικά εδάφη εκδηλώνονταν πάντα με τον πλέον αδίστακτο τρόπο. Η Ευρώπη τελικά βρήκε την αφορμή για να στείλει τον στρατό της και να εισβάλει. Είναι τόσο άσχημες και άθλιες οι αμαρτίες εκείνων που λένε τους Τούρκους τύραννους και αμαρτωλούς και που στήνουν δικαστήρια, που ούτε οι απέραντες θάλασσες δεν θα μπορέσουν να ξεπλύνουν τους λεκέδες τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «απέναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη η μόνη φωνή που υψώνεται σήμερα είναι η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου!».

«Ορκίζομαι στους προγόνους μας…»

Ο Τούρκος πρόεδρος αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που –όπως είπε- εργάστηκαν σκληρά και ίδρωσαν για την ανάπτυξη και ενίσχυση της χώρας του από την ίδρυση της Δημοκρατίας μέχρι σήμερα, ορκίστηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα τους. «Με την ίδρυση της Δημοκρατίας μας ρίξαμε τη σπίθα της ανεξαρτησίας στις καρδιές πολλών καταπιεσμένων. Άλλωστε αυτός είναι ο φόβος των ιμπεριαλιστών. Η σπίθα της ελευθερίας που απλώθηκε από τα Βαλκάνια μέχρι την νότια Ασία βγήκε από την Ανατολή. Δίνουμε ελπίδα σε πολλούς κατατρεγμένους και καταπιεσμένους, που βλέπουν θετικά τον αγώνα που διεξάγουμε», ανέφερε.

«Εκ μέρους αυτού το έθνους μου υποκλίνομαι μπροστά στα πνεύματα των μεγάλων προγόνων μας και ορκίζομαι: Το σημερινό έθνος, τα χέρια του οποίου είναι κομμένα, έχει την ίδια ψυχή όπως και στο παρελθόν. Ορκίζομαι ότι δεν θα προδώσουμε την αξιοπρέπεια των προγόνων μας», δήλωσε, καλώντας παράλληλα και το λαό του να κάνει το ίδιο.

«Ορκιστείτε κάτω από τους μιναρέδες που κλαίνε την ιστορία των επτακόσιων χρόνων: Δεν θα προδώσουμε τη σημαία μας και την αξιοπρέπεια των προγόνων μας! Η υπόθεσή μας δεν εξαντλείται στα δικαιώματα και την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Οι Τούρκοι και η Τουρκία δεν θα προδώσουν τους προγόνους τους, τις σημαίες τους και τα αιώνια και ιερά δικαιώματά τους. Θα οδηγήσουμε τη χώρα μας στο 2023, στο 2053 στο 2071 με το ίδιο πνεύμα και ενθουσιασμό», υπογράμμισε, καθώς το βάρος του πολιτισμού και της ιστορίας που κουβαλάει το τουρκικό έθνος είναι βαρύ.

«Δεν υπάρχει άλλο έθνος με τόσο μεγάλη κρατική παράδοση και τέτοιο αρχαίο παρελθόν όπως το δικό μας. Δοκίμασαν κάθε είδους τρόπους για να καταστρέψουν τις πεποιθήσεις μας, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και να μας κάνουν εχθρούς τον προγόνων μας. Δόξα τω Θεώ, αυτές οι προσπάθειες δεν πέτυχαν», είπε.