Χάκερς έκλεψαν 2,3 εκατ. δολάρια από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ

Χάκερς έκλεψαν 2,3 εκατ. δολάρια από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ουισκόνσιν, καθώς χάκερς έκλεψαν από λογαριασμό του ταμείου για την επανεκλογή του Τραμπ το ποσό των 2,3 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει η Independent, ο επικεφαλής της επιτροπής συγκέντρωσης χρημάτων για την επανεκλογή του Αμερικανού Προέδρου, Άντριου Χιτ, η κλοπή διαπιστώθηκε στις 22 Οκτωβρίου και βρίσκεται υπό διερεύνηση από το FBI. Συγκεκριμμένα, οι χάκερς εισέβαλαν στα συστήματα τεσσάρων εταιρειών, οι οποίες στέλνουν μαζικά μηνύματα στους πολίτες καλώντας τους να συνεισφέρουν οικονομικά στην εκστρατεία του Τραμπ και παράλληλα πουλάνε σουβενίρ του Αμερικανού Προέδρου.

Σύμφωνα με το Associated Press οι χάκερς κατάφεραν να παρακάμψουν την αποστολή χρημάτων στον λογαριασμό που έδιναν αυτές οι εταιρείες για την κατάθεση χρημάτων, τα οποία κατέληγαν σε δικούς τους λογαριασμούς. Σύμφωνα με τον Άντριου Χιτ, η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε με την μέθοδο του fishing. Το Ουισκόνσιν είναι μία από τις Πολιτείες "κλειδιά" για την εκλογή Προέδρου.