Με γελοιογραφία του Ερντογάν κυκλοφορεί την Τετάρτη το Charlie Hebdo

Με γελοιογραφία του Ερντογάν κυκλοφορεί την Τετάρτη το Charlie Hebdo

Kαρικατούρα του Τούρκου προέδρου που σηκώνει το φόρεμα μιας γυναίκας αποκαλύπτοντας τα οπίσθιά της

Μια γελοιογραφία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι το εξώφυλλο του τεύχους αυτής της εβδομάδας του Charlie Hebdo, που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη, όπως γνωστοποίησε σήμερα στο twitter η σατιρική γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα, κλιμακώνοντας πιθανώς τον πόλεμο λέξεων που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Τούρκου προέδρου και των υποστηρικτών της ελευθερίας του λόγου στη Δύση.

Το σημερινό tweet της εβδομαδιαίας εφημερίδας εμφανίζει ένα εξώφυλλο με μια καρικατούρα του Ερντογάν να κάθεται σε μια καρέκλα και να σηκώνει το φόρεμα μιας γυναίκας αποκαλύπτοντας τα οπίσθιά της και φέρει τον τίτλο: «Ερντογάν: Στην ιδιωτική του ζωή, είναι πολύ αστείος».

Το τεύχος του Charlie Hebdo αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έκφρασης ενός κύματος θυμού μουσουλμανικών χωρών, αφού το Charlie Hebdo επέλεξε να αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, γεγονός που είχε εξοργίσει τους μουσουλμάνους πριν μια δεκαετία.

Η απεικόνιση των προφητών απαγορεύεται αυστηρά από το Ισλάμ.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι επιτρέπει την εξάπλωση της ισλαμοφοβίας επειδή δεν απαγόρευσε τη δημοσίευση των γελοιογραφιών.

Ο Μακρόν απάντησε υπερασπίζοντας σθεναρά το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, πιο πρόσφατα στην κηδεία του Σαμουέλ Πάτι, ενός καθηγητή που αποκεφαλίστηκε στη Γαλλία λίγο αφότου έδειξε σε μαθητές του κάποια από τα σκίτσα του Charlie Hebdo κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.