Κορονοϊός: Τα 9 εμβόλια που έχουν προβάδισμα- Ο «χάρτης» με το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών

Κορονοϊός: Τα 9 εμβόλια που έχουν προβάδισμα- Ο «χάρτης» με το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος μιλά για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος παρουσιάζει τον «χάρτη» της Wall Street Journal με τα 9 εμβόλια κοροναϊού που φαίνεται ότι έχουν το προβάδισμα ώστε να είναι αυτά που θα περάσουν με επιτυχία τις δοκιμές και να πάρουν έγκριση προς διάθεση.

Στον «χάρτη» αυτόν, παρουσιάζεται επίσης ένα χρονοδιάγραμμα για τις κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε για το εμβόλιο της Pfizer πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη κλινική δοκιμή με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές. «Έχουν επεκτείνει τις έρευνες και κάνουν και σε παιδιά και σε ηλικιωμένους και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα», συμπλήρωσε.

«Η Pfizer είπε ότι μετά τις αμερικανικές εκλογές, περίπου 2 εβδομάδες, θα ανακοινώσει τα πρώτα της αποτελέσματα και αν όλα πάνε καλά θα προχωρήσουν στις διαδικασίες έγκρισης. Το θετικό με αυτό το εμβόλιο μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπήρξε κάποια διακοπή της κλινικής μελέτης, δεν είχαμε μέχρι στιγμής κάποια μεγάλη παρενέργεια, έτσι ώστε να καθυστερήσουν οι διαδικασίες».

Για το εμβόλιο της Moderna, «είπαν πως τον Δεκέμβριο θα κάνουν τις πρώτες τους ανακοινώσεις και αυτοί», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό