Σόου Ερντογάν για κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα και προκλήσεις για την Μεσόγειο

Σόου Ερντογάν για κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα και προκλήσεις για την Μεσόγειο

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της

Το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Αύγουστο η Άγκυρα ανακοίνωσε, ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. «Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον (…) Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Fatih», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε, ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023. Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης, ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων».

2
σχόλια
  1. avatar Θ.Τ

    Αν η φωτογραφία αντιστοιχεί με τη στιγμή και το περιεχόμενο της δήλωσης θα μπορούσα να προβλέψω ότι το μπουκάλι που βρίσκεται στο τραπέζι έχει ούζο ή τσίπουρο, από το χρώμα του δηλαδή.

  2. avatar Α.Τ

    Ιδού ο σύγχρονος σουλτάνος με τον μανδύα του, με αυτόν τον μανδύα μάλλον πρέπει να έκανε τη δήλωση , ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων», αλλά δεν διευκρίνισε ποιών, μπορεί να ήταν αφηρημένος, από τη συγκίνηση του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...