Κορονοϊός – Επέλαση κρουσμάτων στην Πολωνία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ 132 θανάτων και 7.705 κρουσμάτων

Κορονοϊός – Επέλαση κρουσμάτων στην Πολωνία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ 132 θανάτων και 7.705 κρουσμάτων

Η κυβέρνηση κάλεσε τους Πολωνούς να ταξιδεύουν εκτός της χώρας μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα νέο ημερήσιο ρεκόρ 132 θανάτων από covid-19 και ανέφερε 7.705 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού εν μέσω φόβων ότι η πανδημία θέτει σε δοκιμασία την επάρκεια νοσοκομειακών κλινών και αναπνευστήρων της χώρας.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους Πολωνούς να ταξιδεύουν εκτός της χώρας μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο έπειτα από ένα ακόμη ημερήσιο ρεκόρ 8.099 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χθες Πέμπτη.

«Εκδίδουμε μια σύσταση προς τους συμπατριώτες μας για να αναλογιστούν οι ίδιοι αν θα πρέπει να ταξιδεύουν εκτός συνόρων, αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εξωτερικών Πιότρ Βάβρζικ.

Χθες οι αρχές της χώρας επέβαλαν νέους περιορισμούς, περιλαμβανομένων του κλεισίματος όλων των γυμναστηρίων και των πισινών, ενώ μείωσαν και τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσκεκλημένων σε γάμους και σε κάποιες περιοχές τους απαγόρευσαν εντελώς.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να αποφύγει την επιβολή ενός καθολικού lockdown, αλλά δεν αποκλείονται περαιτέρω περιορισμοί αν συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των θανάτων σημειώνεται εν μέσω φόβων για μια έλλειψη ιατρικού προσωπικού καθώς και εξοπλισμού.

Στην παρούσα φάση, 6.980 νοσοκομειακές κλίνες καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19 ενώ χρησιμοποιούνται 540 αναπνευστήρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 51.000 διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η ιατρική κοινότητα έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει την Πολωνία και την περιοχή πολύ σφοδρότερα σε σχέση με το πρώτο κύμα.

Στην Πολωνία έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 157.608 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 3.440 θάνατοι.