Σκληρή ανακοίνωση του Ακσόι κατά Δένδια: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια – Δεν «πιάνουν» οι απειλές

Σκληρή ανακοίνωση του Ακσόι κατά Δένδια: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια – Δεν «πιάνουν» οι απειλές

«Η Ελλάδα συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Δένδιας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Μεταξύ άλλων, ο Ακσόι χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις Δένδια, τονίζοντας πως: «Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό».

Αναφερόμενος στα Βαρώσια, δήλωσε πως: «Είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και προσθέτει: «οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν».

Ο Χαμί Ακσόι κατηγορεί την Ελλάδα για ανειλικρίνεια: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα, αφενός, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση από την άλλη, είναι ένα παράδειγμα ανειλικρίνιας».

Τέλος, στην ανακοίνωση του αναφέρει πως: «Η χώρα μας θα συνεχίσει αποφασιστικά να προστατεύει τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Ο Χαμί Ακσόι στις παραπάνω δηλώσεις του λέει ακριβώς αυτά που πρέπει να πούμε εμείς, με τέτοια "λογική" δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την τουρκία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...