Ρωσικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων

Η Μόσχα τονίζει ότι παραβιάζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο της περιοχής των Βαρωσίων που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη της Κύπρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Σοβαρή ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις περί ανοίγματος τμήματος των Βαρωσίων της περίκλειστης περιοχής της πόλης Αμμοχώστου ( Κυπριακή Δημοκρατία). Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση για το άνοιγμα της έκτασης των Βαρωσίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι οι μονομερείς ενέργειες, που παραβιάζουν τις ληφθείσες κατά το παρελθόν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτημα. «Η Ρωσική Ομοσπονδία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει συνεπής στους τρόπους διευθέτησης που ορίζονται από τις εν λόγω αποφάσεις και είναι έτοιμη να συνδράμει στην εφαρμογή τους», αναφέρεται την ανακοίνωση.

Επίσης στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η ταχύτερη επανέναρξη των συνομιλιών για την τελική επίλυση του Κυπριακού ζητήματος θα επέτρεπε να δημιουργηθεί μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα, η οποία θα συνέβαλε στην εύρεση συμβιβασμών, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των Βαρωσίων.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Ε και λοιπόν: Σιγά μη συγκινήσετε τον πελάτη σας, αυτός μόνο από βόμβες μπορεί να υποψιαστεί, ότι κάτι συμβαίνει, σταματήστε να υποκρίνεστε όλοι σας.

    Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι.
    –Τα γουρούνια ευχαριστιούνται περισσότερο στον βούρκο, παρά στο καθαρό νερό.
    Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...