Κορονοϊός: Βγαίνει από το νοσοκομείο ο Τραμπ

Κορονοϊός: Βγαίνει από το νοσοκομείο ο Τραμπ

«Νιώθω καλύτερα από ότι εδώ και 20 χρόνια» δήλωσε μέσω twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγαίνει από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν λόγω κοροναϊού.

Την ανακοίνωση μάλιστα έκανε ο ίδιος μέσω twitter, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Φεύγω από το Walter Reed Medical Center σήμερα στις 18:30 (τοπική ώρα - 22:30 ώρα Ελλάδας) και αισθάνομαι αρκετά καλά! Μην φοβάστε τον κοροναϊό. Μην τον αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, εξαιρετικά φάρμακα και γνώσεις. Αισθάνομαι καλύτερα απότι πριν 20 χρόνια!»

«Είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά νοσοκομειακά κριτήρια για να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και, ενώ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο, είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της υγείας του προσβληθέντα από κορονοϊό Αμερικανού προέδρου.

«Τις τελευταίες 24 ώρες ... πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά κριτήρια χορήγησης εξιτηρίου από το νοσοκομείο», δήλωσε ο Κόνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τότε που ο Τραμπ εμφάνισε για τελευταία φορά πυρετό και ότι τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν φυσιολογικά.

«Αν και μπορεί να μην βρίσκεται εντελώς εκτός κινδύνου, η ομάδα και εγώ συμφωνήσαμε ότι όλες οι αξιολογήσεις μας, και το σημαντικότερο, η κλινική του κατάσταση, υποστηρίζουν την ασφαλή επιστροφή του προέδρου στο σπίτι, όπου θα λαμβάνει κορυφαίου επιπέδου ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο», πρόσθεσε ο Κόνλεϊ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε μάλιστα την απόφασή του να βγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου λαμβάνει θεραπεία για την Covid-19 και να κάνει μια σύντομη βόλτα με αυτοκίνητο, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε ότι θέτει τον ίδιο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Αναφέρεται ότι τα Μέσα ενημέρωσης αναστατώθηκαν επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα για να ευχαριστήσω τους πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, για να τιμήσουν τον πρόεδρό τους. Αν δεν το έκανα, τα Μέσα θα έλεγαν ότι ήμουν αγενής», έγραψε στο Twitter.

Νέα κρούσματα στον Λευκό Οίκο

Στο μεταξύ, ο Τσαντ Γκιλμάρτιν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ο Γκιλμάρτιν είναι πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και εξάδελφος του συζύγου της Κέιλι ΜακΕνάνι, της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου που νωρίτερα ανακοίνωσε ότι έχει επίσης βρεθεί θετική στην Covid-19.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, άλλο ένα μέλος του Γραφείου Τύπου, η Κάρολιν Λίβιτ, έχει προσβληθεί από τον ιό. Ένας δημοσιογράφος του Bloomberg, με ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί θετικά και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Επίσης, θετική βρέθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου Kayleigh McEnany, τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή σε νοσοκομείο του Αμερικανού προέδρου.