Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του

Η πρόβλεψη για την διαδοχή του - Τι θα γίνει με τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

Ανησυχία έχει προκαλέσει όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ νοσεί με κοροναϊό και το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με την Presidential Succession Act του 1947 περί προεδρικής διαδοχής, αν ο Πρόεδρος -εν προκειμένω ο Ντόναλντ Τραμπ- δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, τότε την προεδρία αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος, δηλαδή ο Μάικ Πενς. Εάν δεν μπορεί ούτε αυτός, χρέη προέδρου αναλαμβάνει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δηλαδή η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι και ακολουθούν στη διαδοχή ο πρόεδρος της Γερουσίας και ο υπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αυτές δεν αναβάλλονται. Ήδη πάντως η συμμετοχή του Τραμπ στην πρόσφατη τηλεμαχία, έχει δημιουργήσει ερωτήματα κατά πόσο δεκάδες αξιωματούχοι και κυρίως ο αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν, έχουν εκτεθεί στον ιό. Ακόμη και αν ο Τραμπ βγει αρνητικός σε 14 ημέρες, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τρεις πολιτείες κλειδιά, το Ουισκόνσιν, την Φλόριντα και την Αριζόνα, ούτε και στο επόμενο debate στις 15 Οκτωβρίου.

Ανέστειλαν το στοιχηματισμό για τις προεδρικές εκλογές οι bookers

Πάντως, τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία ανέστειλαν σήμερα το στοιχηματισμό για το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Η Ladbrokes, η Paddy Power, που εδρεύει στην Ιρλανδία, καθώς και η διαδικτυακή πλατφόρμα Betfair είναι μεταξύ των εταιριών που ανέστειλαν όλα τα στοιχήματα για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Προσωρινά κατεβάσαμε τις αμερικανικές εκλογές καθώς αναμένουμε περαιτέρω ενημέρωση –είναι καθιερωμένη διαδικασία και ευχόμαστε περαστικά στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ», ανέφερε εκπρόσωπος της Ladbrokes σε ανακοίνωση.

Η Betfair έδωσε την Τετάρτη πιθανότητες νίκης 60% στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν μετά την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των δύο αντιπάλων. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν αυξήθηκαν από το 56% πριν από την τηλεμαχία. Οι πιθανότητες του Τραμπ μειώθηκαν στο 40%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό