Η απάντηση του Ερντογάν μέσω Twitter στον Μακρόν

Η απάντηση του Ερντογάν μέσω Twitter στον Μακρόν

Δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο μετά την ανάρτηση στα τουρκικά του Γάλλου Προέδρου

«Η Τουρκία σκοπεύει να δώσει στην διπλωματία την καλύτερη δυνατή ευκαιρία, προκειμένου τα ζητήματα να λυθούν μέσω διαλόγου προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στην ουσία στο κάλεσμα του Γάλλου ομολόγου του, Εμμανουέλ Μακρόν, να προσέλθει η Άγκυρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε, ότι η Τουρκία δεν θα λάβει υπόψιν τις επανειλημμένες προκλήσεις, όπως είπε, σημειώνοντας ότι κινείται με αποφασιστικό και ώριμο τρόπο. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει, ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μέχρι τέλους, κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας.

Στην ανάρτησή του δεν αναφέρεται στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ανατολική Μεσόγειο, φαίνεται όμως να απαντά σε προηγούμενη ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής είχε καλέσει την Άγκυρα να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου.

Με μήνυμά του στο Twitter, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στα τουρκικά, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε ταχθεί υπέρ του διαλόγου στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο Αξαζιό στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάρτησή του στο twitter.