Τηλεοπτική εκπομπή έφερε αντιμέτωπα μικρά παιδιά με γυμνούς ενήλικες

Τηλεοπτική εκπομπή έφερε αντιμέτωπα μικρά παιδιά με γυμνούς ενήλικες

Πέντε ενήλικες γδύθηκαν στο πλατό μπροστά σε μαθητές ηλικίας 11 έως 13 ετών

Σοκ προκάλεσε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή για παιδιά στη Δανία, στην οποία εμφανίσθηκαν γυμνοί ενήλικες μπροστά σε μαθητές ηλικίας 11 έως 13 ετών, σε μια προσπάθεια σύμφωνα με την εκπομπή, να μάθουν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν θετικά το ανθρώπινο σώμα.

Όπως αναφέρει η Independent, στο στούντιο της εκπομπής Ultra Strips Down ξαφνικά πέντε ενήλικες, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, άρχισαν να γδύνονται και εν συνεχεία ο παρουσιαστής ζήτησε από τα παιδιά να τους κάνουν ερωτήσεις για το σώμα τους. Οι ενήλικες ήταν διαφόρων ηλικιών και με διαφορετικό τύπο σώματος, με την εκπομπή να στοχεύει σύμφωνα με τους υπεύθυνους, στην εξάλειψη του μύθου του «τέλειου σώματος».

Το Ultra Strips Down είναι ένα βραβευμένο σόου, αλλά έχει δεχθεί και αρκετές επικρίσεις, με τον δεξιό πολιτικό Peter Skaarup να κατηγορεί τους υπεύθυνους, ότι επιλέγουν έναν «χυδαίο τρόπο» για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά σχετικά με τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα. Ο παρουσιαστής του σόου, Jannik Schow, είπε στους New York Times: «Ίσως μερικοί άνθρωποι να αντιδρούν λέγοντας: «Ω, Θεέ μου, βάζουν τους γυμνούς με τα παιδιά". Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σεξ, αλλά το να βλέπεις το σώμα ως κάτι φυσικό, όπως κάνουν τα παιδιά».

Η 13χρονη Ida Engelhardt Gundersen η οποία ήταν παρούσα στην εκπομπή, είπε: «Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω γυμνούς και να τους κάνω ερωτήσεις. Αλλά μάθαμε για το σώμα και για το πώς αισθάνονται άλλοι άνθρωποι, για το σώμα τους». Η εκπομπή, η οποία ακολουθεί αυστηρές οδηγίες για την προστασία των παιδιών, διανύει την δεύτερη σαιζόν της και για να συμμετάσχουν τα παιδιά σε αυτήν, απειτείται η συναίνεση των γονιών τους.

Η Δανία είναι γνωστή για την προοδευτική της στάση απέναντι στην εκπαίδευση των παιδιών, επισημαίνει η Indenpedent, σημειώνοντας ότι το 2014 ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης επέτρεψε στα παιδιά να παρακολουθήσουν την ευθανασία σε μία καμηλοπάρδαλη, την οποία στη συνέχεια τάισαν στα λιοντάρια.