Γάλλος αστυνομικός κλώτσησε στο κεφάλι τουρίστα επειδή δεν φορούσε μάσκα

Γάλλος αστυνομικός κλώτσησε στο κεφάλι τουρίστα επειδή δεν φορούσε μάσκα

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ορλεάνη - Δείτε βίντεο

Ένα περιστατικό αστυνομικής βίας παρόμοιο με αυτά που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, καταγράφηκε στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, αστυνομικός κλώτσησε στο κεφάλι 42χρονο Βρετανό τουρίστα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ορλεάνη, επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα. Όπως αναφέρεται, ο τουρίστας είχε επιβιβαστεί σε τρένο, χωρίς να φοράει μάσκα και εκλήθη η Αστυνομία. Οι δύο αστυνομικοί που έσπευσαν, τον κατέβασαν από το τρένο.

Σε βίντεο που καταγράφηκε, φαίνεται ο ένας αστυνομικός να έχει ακινητοποιήσει στο έδαφος στην αποβάθρα του σταθμού τον 42χρονου, ενώ ο δεύτερος αρχικά κλωτσάει και στη συνέχεια πατάει το κεφάλι του άνδρα στο έδαφος. Η Αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει, ότι ο Βρετανός τουρίστας απείλησε με ελβετικό σουγιά τον έναν από τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι άσκησαν νόμιμη άμυνα.

Από την πλευρά τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, υποστηρίζουν ότι δεν είδαν τον τουρίστα να απειλεί με μαχαίρι τους αστυνομικούς και πως σε κάθε περίπτωση οι τελευταίοι άσκησαν υπερβολική βία, παρόμοια με αυτή της αμερικανικής αστυνομίας. Ο 42χρονος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, από όπου πήρε εξιτήριο και τώρα κρατείται, μέχρι να γίνει η δίκη του.