Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη τα ρωσικά S-400

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη τα ρωσικά  S-400

«Έχουμε αγοράσει αυτά τα συστήματα λόγω απόλυτης ανάγκης»

Η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τα πυραυλικά συστήματα S-400 που αγόρασε από την Ρωσία, δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι S-400 δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Ο στρατός μας ξέρει πώς πρέπει να γίνει αυτό. Έχουμε αγοράσει αυτά τα συστήματα λόγω απόλυτης ανάγκης», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Αρχικά, η Άγκυρα επρόκειτο να θέσει σε λειτουργία τους S-400 τον Απρίλιο, αλλά τα σχέδια αναθεωρήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Τουρκία αγόρασε πέρυσι από τη Ρωσία έναν αριθμό αυτών των πυραυλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να αναστείλει τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα του αμερικανικού «αόρατου» μαχητικού αεριωθουμένου F-35.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως η Τουρκία διακινδυνεύει να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις, αν αναπτύξει τους ρωσικής κατασκευής S-400.

1
σχόλιο
  1. avatar ΓΟΥ

    O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει ότι «Έχουμε αγοράσει αυτά τα συστήματα λόγω απόλυτης ανάγκης». Ας μας πει όμως ποιος απειλεί την τουρκία, γιατί το αντίθετο μάλλον συμβαίνει, όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας αλλά σε όλες σχεδόν τις γειτονικές χώρες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...