Βίντε-σοκ από τη Μοζαμβίκη: Χτυπούν γυμνή γυναίκα και την σκοτώνουν με πυροβολισμούς

Βίντε-σοκ από τη Μοζαμβίκη: Χτυπούν γυμνή γυναίκα και την σκοτώνουν με πυροβολισμούς

Το υπ. Άμυνας υποσχέθηκε να διερευνήσει την αυθεντικότητά του

Απίστευτης ωμότητας σκηνές καταγράφηκαν σε βίντεο, όπου φαίνονται άνδρες ντυμένοι με στολές να χτυπούν και να σκοτώνουν μια γυμνή γυναίκα στη Μοζαμβίκη, με τις αρχές να υπόσχονται να διεξάγουν έρευνα για τις απίστευτες εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το υπουργείο Άμυνας καταδίκασε όσα καταγράφονται στο βίντεο, χαρακτηρίζοντάς τα «φρικτά», και υποσχέθηκε να διερευνήσει την αυθεντικότητά τους. Τα όσα εκτυλίσσονται έχουν καταδικάσει και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το δύο λεπτών βίντεο της δολοφονίας δημοσίευσαν αρκετές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη Δευτέρα, σύμφωνα με το BBC. Σε αυτό, μια ομάδα αντρών με στρατιωτικές στολές περικυκλώνουν μια γυναίκα, ένας τη χτυπά στο κεφάλι και στο σώμα με ένα ξύλο, προτού άλλοι την πυροβολήσουν. Ακούγονται να λένε στα πορτογαλικά «σκοτώστε την στην άκρη του δρόμου», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι άντρες ακούγονται επίσης στο βίντεο να φωνάζουν «είσαι από την «al-Shabab», αναφερόμενοι στη τζιχαντιστική ομάδα που μάχεται κατά της κυβέρνησης από το 2017, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Zenaida Machado από την οργάνωση Human Rights Watch ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνα, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες, αν έχουν διαπραχθεί από στρατιώτες, προκαλούν ανασφάλεια στον πληθυσμό και ενισχύουν το αφήγημα των ανταρτών.