Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας: Για συντήρηση επέστρεψε το Oruc Reis στην Αττάλεια

Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας: Για συντήρηση επέστρεψε το Oruc Reis στην Αττάλεια

Για δραστηριότητα ρουτίνας πριν την επιστροφή του στις σεισμικές έρευνες κάνει λόγο ανακοίνωση

Για προγραμματισμένη συντήρηση, προμήθεια και αλλαγή προσωπικού επέστρεψε το Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας προσθέτοντας ότι πρόκειται για δραστηριότητα ρουτίνας που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας αναφέρει ότι “το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε τις σεισμικές δραστηριότητες έρευνάς στη θέση Demre-1 στη Μεσόγειο στις 10 Αυγούστου και ότι μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει εργασίες συγκεντρώνοντας δεδομένα σε μια περιοχή 3 χιλιάδων 525 χλμ. “Το Oruc Reis επιστρέφει στο λιμάνι μια φορά το μήνα για προγραμματισμένη συντήρηση, αλλαγή προσωπικού και προετοιμασίες για την επόμενη αποστολή του. Η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι για προμήθεια και συντήρηση σε μηνιαία βάση είναι δραστηριότητα ρουτίνας. Το πλοίο θα συνεχίσει τις σεισμικές του δραστηριότητες έρευνας μετά τις εργασίες προμήθειας και έρευνας”, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησής της στην Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ότι το γεωτρύπανο Yavus συνεχίζει τις δραστηριότητές του στο Selcuklu-1 και το το ερευνητικό Barbaros στην Ανατολική Μεσόγειο.