Η γυναίκα που θα γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο: Υπέγραψε συμβόλαιο σε αντρική ομάδα!

Η γυναίκα που θα γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο: Υπέγραψε συμβόλαιο σε αντρική ομάδα!

Η ιστορική συμφωνία που έκλεισε η Γιούκι Ναγκασότο

Πρόκειται πραγματικά για μια ιστορική στιγμή στο ποδόσφαιρο καθώς στην Ιαπωνία η Γιούκι Ναγκασότο υπέγραψε σε αντρική ομάδα.

Το 2003, στην Ιταλία, ο Λουτσιάνο Γκαούτσι, πρόεδρος της Περούτζια τότε, είχε βάλει ως στόχο να αποκτήσει μια γυναίκα παίκτρια, η οποία θα γινόταν η πρώτη στην ιστορία της Serie A. Του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου εκείνη την εποχή, δηλαδή.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr η επιθυμία του Γκαούτσι, ο οποίος φημιζόταν για το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να σκεφτεί ή να κάνει κάτι τρελό, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις και οι Αρχές εξέφρασαν την αντίθεση τους.

«Κανένας κανονισμός δεν απαγορεύει σε μια γυναίκα να παίξει με τους άντρες», έλεγε ο τότε πρόεδρος της Περούτζια, δείχνοντας αποφασισμένος να κάνει πράξη την... απειλή του, παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο τότε πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζάνι Πετρούτσι, ήταν στην... απέναντι πλευρά.

«Δε χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο του Πετρούτσι, στο οποίο ο Γκαούτσι είχε απαντήσει λέγοντας πως «αν με εμποδίσουν, όλες οι γυναίκες του κόσμου θα ξεσηκωθούν».

Η Περούτζια, τελικά, έκανε όντως προτάσεις στις Σουηδέζες Βικτόρια Σβένσον και Χάνα Λιούνμπεργκ, αλλά αμφότερες αρνήθηκαν, βάζοντας τέλος στο θέμα.

Από τότε πέρασαν 17 χρόνια και στην Ιαπωνία, όπως φαίνεται, είναι πιο... ανοιχτόμυαλοι. Έτσι, η είδηση ότι η Γιούκι Ναγκασάτο, διεθνής παίκτρια ποδοσφαίρου, υπέγραψε στην αντρική ομάδα Hayabusa Eleven, προκάλεσε αίσθηση. Εντός και εκτός χώρας.

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι το πρώτο βήμα ώστε να έχουμε στο μέλλον ομάδες με άντρες και γυναίκες στο ρόστερ, άλλοι πιστεύουν ότι είναι απλά μια... χαζή προσπάθεια που δε θα έχει συνέχεια. Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι η Ναγκασάτο, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2011 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, είπε το «ναι» και είναι έτοιμη να το τολμήσει, δημιουργώντας δεδικασμένο.

«Παρακαλώ υποστηρίξτε την ιστορική πρόκληση της Nagasato για τις γυναίκες παίκτριες να αναμειχθούν σε ανδρικές ομάδες!», ανέφερε από την πλευρά της η Hayabusa Eleven στην ανακοίνωση της, γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα κάνει πιο γνωστό και το όνομα της ομάδας εκτός Ιαπωνίας.