Κορονοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπερλουσκόνι

Κορονοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπερλουσκόνι

«Δίνω μάχη για να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια, που είναι πραγματική κόλαση» τόνισε από το νοσοκομείο ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός

Η υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, βελτιώνεται και όλες οι παράμετροι των εξετάσεων είναι ενθαρρυντικές, σύμφωνα με τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε, Λουίτζι Τζανκγρίλο.

Ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου με διάγνωση κοροναϊού και η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, έδειξε ότι η Covid-19 προκάλεσε την εμφάνιση πνευμονίας.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, συνδέθηκε τηλεφωνικά με τους γερουσιαστές του κόμματός του Φόρτσα Ιτάλια και μίλησε για την κατάσταση της υγείας του.

«Δίνω μάχη για να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια, που είναι πραγματική κόλαση, είναι τρομερά άσχημη. Από τις χιλιάδες ασθενών που εξετάσθηκαν στο Σαν Ραφαέλε, είμαι ο πέμπτος σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο. Έβαλα τα δυνατά μου και ελπίζω πραγματικά να καταφέρω να γίνω καλά», τόνισε ο Καβαλιέρε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θέλει να πάρει μέρος στην τελευταία εβδομάδα εκστρατείας πριν τις περιφερειακές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, διότι «φοβάται την αποχή και πρέπει να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση ανίκανων».

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με σαφή αναφορά στον Πλάτωνα, τόνισε ότι «η ψήφος αποτελεί ηθική υποχρέωση, όπως είχε πει και ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος στους Αθηναίους, διότι σε όποιον επιλέγει την αποχή, του αξίζει μια κυβέρνηση ανίκανων».

Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα στην Ιταλία

Στο μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 1.370 νέα κρούσματα κοροναϊού, με δέκα νεκρούς. Xθες τα κρούσματα ήταν 1.108, με δώδεκα νεκρούς. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 52.000 περισσότερα τεστ.

Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας προέκυψαν σήμερα νέα κρούσματα. Οι περιοχές με περισσότερους νέους θετικούς στον ιό, είναι η Λομβαρδία (271), η περιφέρεια της Νάπολης (249) και του Μπάρι (149).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό