Τραγωδία στο Πακιστάν: 17 νεκροί και 11 αγνοούμενοι από κατολίσθηση σε λατομείο

Τραγωδία στο Πακιστάν: 17 νεκροί και 11 αγνοούμενοι από κατολίσθηση σε λατομείο

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, σε λατομείο μαρμάρου σε απομακρυσμένη περιοχή του Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι η αστάθεια του εδάφους που προκάλεσε το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται στην χρήση ισχυρών εκρηκτικών για την εξόρυξη του μαρμάρου.

Σωστικά συνεργεία και Πακιστανοί στρατιώτες συνεχίζουν σήμερα τις έρευνές τους για τον εντοπισμό επιζώντων.

Το λατομείο αυτό βρίσκεται στην περιοχή Ζιαράτ της Μόχμαντ στο δυτικό Πακιστάν, κατά μήκος της μεθορίου με το Αφγανιστάν. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για το καλής ποιότητας λευκό της μάρμαρο, το οποίο πωλείται στο Πακιστάν και εξάγεται σε άλλες χώρες.

Όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση, χθες, Δευτέρα, το βράδυ, περίπου 40 ως 50 άνθρωποι βρίσκονταν στο λατομείο, σύμφωνα με τον Τάρικ Χαμπίμπ, τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής.

«Συνήθως μεγάλος αριθμός ανθρώπων εργάζεται σε αυτά τα λατομεία μαρμάρου, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι είχαν τελειώσει τη δουλειά τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους«, σημείωσε.

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των απωλειών παραμένει ασαφής, καθώς κάποιες οικογένειες μετέφεραν τις σορούς των αγαπημένων τους ανθρώπων στα σπίτια τους απευθείας από το λατομείο, πρόσθεσε παράλληλα ο Σαμίν Σινουάρι, ένας γιατρός νοσοκομείου της περιοχής.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα σε ορυχεία δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο στο Πακιστάν.

Τουλάχιστον 10 εργάτες έχασαν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε λατομείο μαρμάρου στην περιοχή Μπούνερ στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Τριάντα εργάτες σκοτώθηκαν επίσης από εκρήξεις που είχαν σημειωθεί σε δύο ανθρακωρυχεία στην Κουέτα το 2018.

Το 2011, 45 εργάτες είχαν σκοτωθεί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο έξω από την Κουέτα.