Βίντεο-σοκ: Αμερικανός στρατιώτης γρονθοκοπεί αφροαμερικανό στη Νέα Υόρκη

Βίντεο-σοκ: Αμερικανός στρατιώτης γρονθοκοπεί αφροαμερικανό στη Νέα Υόρκη

Ο δράστης ακινητοποίησε το θύμα στο έδαφος και κάθισε στο στήθος του

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που τραβήχτηκε στη Δυτική Νέα Υόρκη και στο οποίο διακρίνεται ένας λευκός Αμερικανός στρατιώτης να γρονθοκοπεί έναν αφροαμερικανό, μέχρι που πέφτει στο έδαφος και εν συνεχεία να τον ακινητοποιεί καθήμενος στο στήθος του.

Στο βίντεο φαίνεται οι δύο άνδρες να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο και ξαφνικά ο στρατιώτης αρχίζει να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο τον νεαρό αφροαμερικανό. Όταν ο τελευταίος πέφτει στο έδαφος, ο στρατιώτης κάθεται πάνω στο στήθος του και τον ακινητοποιεί, φωνάζοντας μάλιστα στους παριστάμενους να καλέσουν την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ο νεαρός αφροαμερικανός που δεν μπορεί να κουνηθεί από το βάρος του σώματος του στρατιώτη, φωνάζει να σηκωθεί από πάνω του, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στο σημείο και ακούγεται να καλεί τον στρατιώτη, να σταματήσει αυτό που κάνει. Ωστόσο, ο στρατιώτης δεν κουνήθηκε, μέχρι που έφθασε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Said Hamideh, ο οποίος τράβηξε το βίντεο, είχε προηγηθεί φραστικός διαπληκτισμός μεταξύ των δύο ανδρών, με τον αφροαμερικανό να εκστομίζει υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το στρατό, κάτι που φέρεται να εκνεύρισε τον δράστη.