Σήμα κινδύνου από τον πρωθυπουργό του Λιβάνου: Η χώρα κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

Σήμα κινδύνου από τον πρωθυπουργό του Λιβάνου: Η χώρα κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

«Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί πάρα πολύ»

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντίαμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της επιδημίας του κοροναϊού, μετά την άνοδο των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε έπειτα από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί πάρα πολύ και, αν συνεχιστεί αυτό, θα χάσουμε τον έλεγχο αυτής της επιδημίας», τόνισε ο Ντίαμπ σε ανακοίνωση του Ανώτατου Αμυντικού Συμβουλίου.

Την ανησυχία του για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων της covid-19 εξέφρασε και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να αυξηθούν οι κλίνες των νοσοκομείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο Λίβανος κατέγραψε χθες Τρίτη 525 νέα κρούσματα της covid-19 και 12 νέους θανάτους. Στη χώρα καταγράφεται ραγδαία άνοδος των μολύνσεων μετά την καταστροφική έκρηξη που προκάλεσε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές στη Βηρυτό.

Τις δύο εβδομάδες μετά την έκρηξη αυτή ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε, καθώς η επιδημία εξαπλώθηκε στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν οι δεκάδες τραυματίες της έκρηξης, δήλωσαν γιατροί.

Η κυβέρνηση επέβαλε μερικό lockdown στη χώρα την προηγούμενη Παρασκευή προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας. Όμως παρά τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 06:00 καθημερινά, συνεχίζεται η εκκαθάριση των ερειπίων και η διανομή βοήθειας στις συνοικίες που καταστράφηκαν από την έκρηξη.

Το αεροδρόμιο της Βηρυτού παραμένει ανοικτό, με τους ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό προτού επιβιβαστούν στα αεροσκάφη ή μόλις φτάσουν στη χώρα.