Κοροναϊός: Νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Νότια Κορέα

Κοροναϊός: Νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Νότια Κορέα

Καταγράφηκαν πάνω από 300 νέα κρούσματα τις δύο τελευταίες ημέρες, ο μεγαλύτερος αριθμός από το Μάρτιο

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει σε όλη την επικράτειά της από αύριο την ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που εφαρμόζονται στην περιοχή της Σεούλ, μεταξύ των οποίων οι αθλητικές συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της εξάπλωσης της COVID-19.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την καταγραφή στη χώρα περισσότερων από 300 νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε δύο συνεχόμενες μέρες, εκ των οποίων 332 σήμερα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων που αναφέρεται από τον Μάρτιο στη Νότια Κορέα, η οποία είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία χάρη σε μια στρατηγική μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των προσβληθέντων.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση κατά την οποία μπορεί να αρχίσει ένα δεύτερο κύμα σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νεούνγκ-χου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Νότια Κορέα έχει απαγορεύσει από την Τρίτη τις μεγάλες συναθροίσεις και έχει δώσει εντολή για το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, των μουσείων, όπως και ορισμένων εστιατορίων στη Σεούλ και στην περιοχή της λόγω της αύξησης των κρουσμάτων νέου κοροναϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Κυριακή αφορούν τις συναθροίσεις, αλλά και τις επαγγελματικές αθλητικές δραστηριότητες και τις αθλητικές συναντήσεις που διοργανώνονται σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα κλείσουν όλες οι παραλίες της χώρας.

Μέχρι σήμερα η Νότια Κορέα έχει καταγράψει συνολικά 17.002 κρούσματα νέου κοροναϊού, εκ των οποίων τα μισά στην περιοχή της Σεούλ, και 309 θανάτους από COVID-19 σε πληθυσμό 51 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...