Τραμπ ενόψει εκλογών: Αν μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε αυτοπροσώπως, ψηφίστε με τον ίδιο τρόπο

Τραμπ ενόψει εκλογών: Αν μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε αυτοπροσώπως, ψηφίστε με τον ίδιο τρόπο

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι οι επιστολικές ψήφοι είναι ευάλωτες στην εκλογική νοθεία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανανέωσε τις επιθέσεις σχετικά με την επέκταση της επιστολικής ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ!», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται πως αναφερόταν στις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα κατά της φυλετικής αδικίας και της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά τις οποίες πολίτες διαδηλώνουν όλοι μαζί παρά τους υγειονομικούς κινδύνους λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι οι επιστολικές ψήφοι είναι ευάλωτες στην εκλογική νοθεία, αν και δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την ιδέα.

Το θέμα αποτελεί αντικείμενο διαμάχης ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου αντί να προσέλθουν στις κάλπες, λόγω των ανησυχιών σχετικά με τη διασπορά του νέου κοροναϊού.

Επικριτές βλέπουν στις προσπάθειες του Ρεπουμπλικανού προέδρου να παρακωλύσει την επέκταση της επιστολικής ψήφους ως ένα μέσο καταστολής των ψηφοφόρων.