Προκαλεί ο Τσελίκ: Το παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία

Προκαλεί ο Τσελίκ: Το παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία

«Το Καστελόριζο είναι δύο χιλιόμετρα κοντά στην Τουρκία, επομένως δεν γίνεται να έχει ΑΟΖ αυτό το νησί»

Ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο η Τουρκία καθώς νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνάει το μπόι της. Την προειδοποιούμε, αυτό το παιχνίδι που πάτε να παίξετε μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία και δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι, δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας»., ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσελίκ όπως μετέδωσε το OPEN.

Όσον αφορά την συμφωνία με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πειρατική συμφωνία. Αν νομίζετε ότι υπάρχει συμφωνία χωρίς την Τουρκία, απατάστε οικτρά». Ενώ για την κοινή ναυτική άσκηση της Κύπρου με τη Γαλλία, ανέφερε πως «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Όσο για το θέμα του Καστελόριζου, είπε «είναι δύο χιλιόμετρα κοντά στην Τουρκία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, επομένως δεν γίνεται να έχει ΑΟΖ αυτό το νησί. Δεν θα δεχτούμε να φυλακιστούμε από την Ελλάδα στην Αττάλεια»

«Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην "Γαλάζια Πατρίδα", στην πατρίδα των αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019. Η δράση του Ορούτς Ρέις, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της "Γαλάζιας Πατρίδας" μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο».

1
σχόλιο
  1. avatar Θανάσης

    Κε Διευθυντά,συνεπής ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις τουρκικές παραδόσεις περί σε σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.Μόνο που πολλές φορές οι απειλές γυρίζουν boomerang.

    Eυχαριστώ για τη φιλοξενία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...