Κορονοϊός: Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Αυστρία για την Ισπανία

Κορονοϊός: Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Αυστρία για την Ισπανία

όσοι επιστρέφουν από την Ιβηρική χώρα θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ

Μετά την ταξιδιωτική προειδοποίηση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών για την ηπειρωτική Ισπανία, το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη αλλάζει τώρα τους κανονισμούς εισόδου, ορίζοντας πλέον ότι κατά την επιστροφή στην Αυστρία πρέπει να παρουσιαστεί αρνητικό τεστ κοροναϊού.

Αυτό ισχύει επίσης για τους ταξιδιώτες που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ισπανία για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που επιστρέφουν από το εξωτερικό μέσω της ηπειρωτικής Ισπανίας, ενώ, προς το παρόν, από πλευράς αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει εκδοθεί ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις Βαλεαρίδες Νήσους (μεταξύ άλλων της Μαγιόρκα, της Μενόρκα και της Ίμπιζα) και των Καναρίων Νήσων (μεταξύ άλλων Τενερίφης, Φουερτεβεντούρα και Γκραν Κανάρια).

Εάν ένα τεστ δεν είναι δυνατό στο εξωτερικό, η είσοδος στην Αυστρία είναι μεν δυνατή, αλλά ένα τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών με έξοδα του ενδιαφερομένου, και μέχρι να υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα, πρέπει να ξεκινήσει μία καραντίνα με αυτοπαρακολούθηση, για την οποία πρέπει να υποβληθεί βεβαίωση διαμονής, και αυτή η καραντίνα μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό.

Σε αντίθεση με τη γειτονική Γερμανία, οι Αυστριακοί που επιστρέφουν από διακοπές πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους το τεστ, ενώ η Γερμανία προσφέρει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δωρεάν και εθελοντικά τεστ για ταξιδιώτες επιστροφής, τόσο στα σύνορα όσο και στα αεροδρόμια, με το τεστ να είναι υποχρεωτικό στη Γερμανία από το περασμένο Σάββατο, για όλους εκείνους που επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου.

Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη, και, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, έχουν επιβεβαιωθεί έως σήμερα πάνω από 314.000 περιπτώσεις κορονοϊού και σχεδόν 28.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει με ή από τον ιό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι έπειτα από μία σαφή μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων στις αρχές του καλοκαιριού, η Ισπανία αντιμετώπισε πρόσφατα πάλι μια αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων.

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ήδη την περασμένη Πέμπτη ότι, λόγω των "επιδημιολογικών εξελίξεων" σε σχέση με τον κορονοϊό, η αυστριακή κυβέρνηση θα εκδώσει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα μερική ταξιδιωτική προειδοποίηση για την ηπειρωτική Ισπανία, από την οποία εξαιρούνται οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, στην Ιβηρική χερσόνησο πλήττονται από τον κορονοϊό όλες οι ισπανικές επαρχίες και ως εκ τούτου γίνεται ρητή προειδοποίηση για ταξίδια στην ηπειρωτική Ισπανία.

Επιπλέον, τονιζόταν ότι "ταξιδιώτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ηπειρωτική Ισπανία ή επιστρέφουν μέσω της ηπειρωτικής Ισπανίας πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω της επερχόμενης τροποποίησης του διατάγματος του υπουργείου Υγείας, από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, όταν επιστρέφουν στην Αυστρία θα πρέπει να καταθέτουν ένα αρνητικό τεστ για το SARS-CoV-2".

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό