Κορονοϊός: Αύξηση των νέων κρουσμάτων και σήμερα στην Ιταλία

Κορονοϊός: Αύξηση των νέων κρουσμάτων και σήμερα στην Ιταλία

Καταγράφηκαν 552 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο έναντι 402 χθες

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 552 νέοι θετικοί στον ιό και τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, τα νέα κρούσματα ήταν 402 και οι νεκροί έξι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών και στις 21 περιφέρειες της χώρας σήμερα προέκυψαν θετικοί στην Covid-19. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης ανακοίνωσε ότι από τις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει την πειραματική φάση στον άνθρωπο εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο είναι αποτέλεσμα των ερευνών Iταλών επιστημόνων.

Σήμερα το βράδυ δε, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα προς στήριξη των πολιτών που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία. Στις κύριες αποφάσεις, όπως διέρρευσε, θα συμπεριλαμβάνονται 200 επιπλέον εκατ. ευρώ για την αρωγή των ιταλικών δήμων, 400 ευρώ άπαξ για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, για τους πρώτους τρεις μήνες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος της καταβολής ενσήμων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό