Κορονοϊός: Aυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε Τσεχία και Βουλγαρία

Κορονοϊός: Aυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε Τσεχία και Βουλγαρία

Οι αρχές επαναφέρουν κάποιους περιορισμούς με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βουλγαρία ξεπέρασε σήμερα τις 10.000, καθώς η χώρα ανακοίνωσε 270 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από την covid-19 στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 337, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τις 10.123.

Νέοι περιορισμοί στην Τσεχία

Στην Τσεχία ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 ξεπέρασε τις 15.000 χθες Παρασκευή, γεγονός που ώθησε τις αρχές να επαναφέρουν κάποιους περιορισμούς με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα σημείωσαν ραγδαία άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Τσεχία καταγράφηκαν περισσότερες από 150 νέες μολύνσεις, ενώ η Πράγα προσπαθεί να περιορίσει μια εστία του κοροναϊού που συνδέεται με ένα κλαμπ.

Για τον λόγο αυτό από σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Τσέχοι θα πρέπει να φορούν μάσκα όταν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερα από 100 άτομα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...