Ανθρωποκυνηγητό στην Ουκρανία για τη σύλληψη ενόπλου που κρύβεται σε δάσος

Ανθρωποκυνηγητό στην Ουκρανία για τη σύλληψη ενόπλου που κρύβεται σε δάσος

Ο δράστης ήταν ύποπτος για κλοπή αυτοκινήτου και απείλησε τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα

Ο ένοπλος που κρατούσε όμηρο έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο με το οποίο είχε διαφύγει, μαζί με τον όμηρο, και κρύβεται σε ένα δάσος.

Πρόκειται για την δεύτερη υπόθεση ομηρείας στην Ουκρανία μέσα σε τρεις ημέρες. Την Τρίτη, ένας ένοπλος κράτησε ομήρους 13 ανθρώπους μέσα σε ένα λεωφορείο για πολλές ώρες, μέχρι που δέχτηκε να τους απελευθερώσει και να παραδοθεί.

Αστυνομικοί προσπαθούσαν σήμερα να συλλάβουν έναν άνδρα, ύποπτο για κλοπή αυτοκινήτου, όταν εκείνος τράβηξε μια χειροβομβίδα και απείλησε να σκοτώσει τον έναν από αυτούς, εξήγησε μέσω του Facebook ο υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο. Κατόπιν διαπραγματεύσεων, ο δράστης αντάλλαξε τον αστυνομικό με έναν ανώτερό του αξιωματικό και διέφυγε με τον όμηρο, με ένα αυτοκίνητο που του παρείχε η αστυνομία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γκερασένκο είπε ότι οι αρχές επέτρεψαν στον ένοπλο να φύγει από την πόλη «για την ασφάλεια των πολιτών».

Λίγο αργότερα, ο δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου και έτρεξε να κρυφτεί σε ένα δάσος. Είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Ο αξιωματικός της αστυνομίας απελευθερώθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...