Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 750.000 τα κρούσματα στην Αφρική

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 750.000 τα κρούσματα στην Αφρική

Η ήπειρος καταγράφει 15.721 θανάτους

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στην Αφρική ξεπέρασε τις 750.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία και σε δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η καταμέτρηση έδειξε ότι η ήπειρος καταγράφει 751.151 κρούσματα, 15.721 θανάτους και 407.461 ασθενείς που θεραπεύτηκαν. Τα κρούσματα πέρασαν το όριο των 500.000 στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ιός έπληξε την Αφρική αρκετά αργότερα από άλλες ηπείρους και οι ρυθμοί μετάδοσης είναι χαμηλότεροι από οπουδήποτε αλλού. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παρατεταμένη μακροχρόνια επιδημία, είχε ανακοινώσει ο ΠΟΥ τον Μάιο.

Οι περισσότερες χώρες της ηπείρου έχουν επιβάλει περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και στα ταξίδια στο εξωτερικό και υιοθέτησαν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ άλλων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Παρότι πολλές χώρες έχουν αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνουν την καραντίνα για να ανοίξουν τις πληγείσες οικονομίες τους, οι κυβερνήσεις είναι σε εγρήγορση για το γεγονός ότι το άνοιγμα πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε μια κορύφωση νέων κρουσμάτων.

Η καταμέτρηση του Reuters τοποθετεί τη Νότια Αφρική, την Γκάνα, τη Νιγηρία, την Αίγυπτο και την Αλγερία στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19.