Ανοίγουν έπειτα από έξι μήνες τα σινεμά στην Κίνα

Ανοίγουν έπειτα από έξι μήνες τα σινεμά στην Κίνα

Ενθουσιασμένοι οι πιστοί της τέχνης

Προσφέροντας μεγάλη χαρά σε όσους αγαπούν την 7η τέχνη, άνοιξαν και πάλι σήμερα, ύστερα από έξι μήνες αναστολής της λειτουργίας τους, ορισμένοι κινηματογράφοι σε κινεζικές πόλεις από τη Σανγκάη έως την Τσενγκντού.

Με την εξέλιξη αυτή αυξάνονται και οι ελπίδες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά κινηματογραφικών ταινιών μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει από τις επώδυνες απώλειες που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία κινηματογράφων σε περιοχές χαμηλού κινδύνου, με συγκεκριμένους περιορισμούς, σε μια πολυαναμενόμενη είδηση για τη βιομηχανία του θεάματος.

Από τον Μάρτιο, τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί σημαντικά και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας χαρακτηρίζεται τώρα χαμηλού κινδύνου. Τις περασμένες ημέρες, ωστόσο, τμήματα της Ουρούμτσι, της πρωτεύουσας της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ, έχουν κατηγοριοποιηθεί ως μεσαίου προς υψηλού κινδύνου λόγω των νέων κρουσμάτων.

«Χθες βράδυ ήμουν τόσο πολύ ενθουσιασμένη. Σχεδόν δεν κοιμήθηκα καθόλου», δήλωσε η Γιάο, κάτοικος της Σανγκάης, ενώ βρισκόταν σήμερα στην ουρά για να μπει στον κινηματογράφο -φορώντας μάσκα- προκειμένου να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας "A First Farewell", που γυρίστηκε στη Σιντζιάνγκ.