Ζήτησε φαγητό από 72χρονη και τη βίασε

Ζήτησε φαγητό από 72χρονη και τη βίασε

Ο 28χρονος επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος με το πρόσχημα ότι πεινούσε

Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Πάφου στην Κύπρο σε 28χρονο κατηγορούμενο για βιασμό 72χρονης με την απειλή όπλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή για τις κατηγορίες του βιασμού, της απειλής και της μεταφοράς μαχαιριού εκτός κατοικίας. Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Ρέα Λιμνατίτη ανέφερε πως έχοντας υπόψη όλους τους πιο πάνω παράγοντες, τα γεγονότα της υπόθεσης, τη σοβαρότητα των αδικημάτων, την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικής ποινής, αλλά ταυτόχρονα και την παραδοχή του κατηγορούμενου, το λευκό ποινικό μητρώο, όπως και τις προσωπικές του συνθήκες, κατάληξαν ότι η μόνη αρμόζουσα ποινή για τον κατηγορούμενο είναι η ποινή της φυλάκισης και επιβάλλουμε στον κατηγορούμενο στην πρώτη κατηγορία ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση εξελίχθηκε στις 08/05/2020 το βράδυ, όταν σύμφωνα με την 72χρονη, ενώ εκείνη βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο της κατοικίας της, άκουσε χτυπήματα στην πόρτα της κουζίνας. Αφού κατέβηκε και άνοιξε την πόρτα, είδε τον 28χρονο, τον οποίο γνώριζε και ο οποίος μύριζε αλκοόλ και της ζήτησε φαγητό, καθότι πεινούσε.

Η καταγγέλλουσα του έδωσε ψωμί και του είπε να φύγει από το σπίτι και τότε αυτός της είπε ότι δεν ήθελε να φάει κάτι και ότι ήθελε να κάνει σεξ μαζί της. Το θύμα του ζήτησε και πάλι να αποχωρήσει από το σπίτι, αυτός αρνήθηκε και βγάζοντας από την τσέπη του παντελονιού του ένα μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών που κατέληγε σε μυτερή άκρη, με απειλές και δια της βίας τη βίασε. Μετά το βιασμό, η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο μέχρι τις 12/05/2020.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος στις 09/05/2020 συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σύλληψης, κατά την διάρκεια της οποίας απάντησε "δεν θυμάμαι κάτι", έδωσε κατάθεση στην οποίαν ουσιαστικά αρνήθηκε τη διάπραξη του αδικήματος. Στις 30/05 το θύμα όταν πήγε στο χωράφι της, που είναι δίπλα από την οικία της, για να ανοίξει το νερό να ποτιστούν οι ελιές, εντόπισε κοντά εκεί που ήταν η τουρμπίνα του νερού ένα μαχαίρι, που ομοίαζε με το μαχαίρι το οποίο κρατούσε εκείνο το βράδυ ο κατηγορούμενος, το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία.