Κορονοϊός: Επιστρέφει ο εφιάλτης της πανδημίας στο Χονγκ Κονγκ

Κορονοϊός: Επιστρέφει ο εφιάλτης της πανδημίας στο Χονγκ Κονγκ

Ξεπέρασαν τα 100 τα νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην πρώην βρετανική αποικία σε ό,τι αφορά την πανδημία του νέου κοροναϊού είναι «κρίσιμη», δεδομένου ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 100 νέα κρούσματα.

Η ημιαυτόνομη περιοχή ήταν μια από τις πρώτες που επλήγησαν από την ασθένεια που εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά, τα αποτελέσματα της μάχης κατά της Covid-19 ήταν πολύ ενθαρρυντικά και στα τέλη Ιουνίου τα κρούσματα είχαν σχεδόν μηδενιστεί. Έκτοτε όμως, αυξήθηκαν και τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι ειδικοί δυσκολεύονται να ιχνηλατήσουν τις επαφές των κρουσμάτων σε αυτήν την πυκνοκατοικημένη πόλη των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Λαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκαν πάνω από 500 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στα 1.788. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 12 πέθαναν. Μόνο σήμερα Κυριακή διαγνώστηκαν θετικοί 100 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ για ένα 24ωρο. «Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη και τίποτα δεν αφήνει να εννοηθεί ότι είμαστε σε πορεία να την ελέγξουμε», είπε η Λαμ στους δημοσιογράφους.

Την περασμένη εβδομάδα οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να εφαρμόσουν και νέα μέτρα, όπως το κλείσιμο των αθλητικών χώρων και των κλαμπ. Επιβλήθηκε επίσης η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μετά τις 6 το απόγευμα τα εστιατόρια επιτρέπεται να δίνουν μόνο φαγητό σε πακέτο.

Η Λαμ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους αλλά και η τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν είναι απολύτως αναγκαίο να πηγαίνουν στον χώρο της δουλειάς τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό