Μακρόν: Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του

Μακρόν: Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του

Ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για τις εξελίξεις σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης

Νέα συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί η Άγκελα Μέρκελ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ, λίγη ώρα πριν οι 27 ηγέτες της ΕΕ καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τρίτη ημέρα για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ

«Είμαστε ενωμένοι με την Καγκελάριο Μέρκελ για ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς προηγούμενο αναφορικά με την κρίση που βιώνουμε» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τη φιλοδοξία. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί».

«Η προθυμία για συμβιβασμό δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει από τη νόμιμη φιλοδοξία που πρέπει να έχουμε», είπε και συμπλήρωσε: «Θα δούμε τις ερχόμενες ώρες αν αυτά τα δύο είναι συμβατά». «Δεν είναι θέμα αρχής, αλλά γιατί αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, και επειδή οι χώρες μας το χρειάζονται και χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ενότητα» κατέληξε.

Νωρίτερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας προσερχόμενη στο Συμβούλιο υπογράμμισε ότι «υπάρχει πολλή καλή θέληση, αλλά πολλές θέσεις» και κατέληξε λέγοντας ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια «αλλά πιθανόν να μην υπάρχει αποτέλεσμα».