Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί με πυρηνικό όλεθρο την Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί με πυρηνικό όλεθρο την Αρμενία

Εκπρόσωπος του Μπακού είπε ότι η χώρα του μπορεί να πλήξει πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας

Τρόμο προκαλεί η απειλή του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Βαγίφ Ντάργκιχλι, ότι η χώρα του μπορεί να πλήξει με πυραύλους το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Αρμενίας, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, προκαλώντας πυρηνικό όλεθρο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, μετά τις μάχες που ξέσπασαν χθες Πέμπτη στα σύνορα των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση casus belli από το 1994, όταν οι Αρμενικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Νταργκίλι προχώρησε σε μία εφιαλτική απειλή, που ξεπερνάει τα σύνορα των δύο χωρών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η αρμενική πλευρά δεν πρέπει να ξεχνά, ότι τα υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα που έχει ο στρατός μας, είναι ικανά να πλήξουν με ακρίβεια τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Μετσάμορ και αυτό θα ήταν μια τεράστια τραγωδία για την Αρμενία».

Η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, «θα οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Ο Νταρκίλι εξαπέλυσε αυτήν την απειλή, επικαλούμενος ενδεχόμενη επίθεση της Αρμενίας σε στρατηγικά αποθέματα νερού του Αζερμπαϊτζάν.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, το οποίο κατήγγειλε το Αζερμπαϊτζάν, ότι εξαπολύει εναντίον της απειλές «γενοκτονίας». Ο δε εκπρόσωπος του στρατού της Αρμενίας, Άρτσρουν Χοβανισιαν δήλωσε, ότι η Αρμενία κοινοποίησε την απειλή του Αζερμπαϊτζάν στους διεθνείς εταίρους της και αναμένει την έντονη καταδίκη της. Σημείωσε δε, ότι οι Αρμένιοι αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει απειλήσει ποτέ απειλές να πλήξουν στρατηγικούς στόχους στο Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώνεται, ότι ο πυρηνικός σταθμός που κατασκευάστηκε επί Σοβιετικής Ένωσης, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία, στενό σύμμαχο του Αζερμπαϊτζάν. Η δε καταστροφή που θα προκληθεί, θα έχει συνέπειες σε πολλές γειτονικές χώρες.