Κορονοϊός: Διπλή προστασία από το εμβόλιο που αναπτύσσεται στην Οξφόρδη

Κορονοϊός: Διπλή προστασία από το εμβόλιο που αναπτύσσεται στην Οξφόρδη

Το πρόγραμμα θεωρείται από τα πιο υποσχόμενα στον κόσμο

Διπλό επίπεδο προστασίας θα προσφέρει το εμβόλιο κατά του κοροναιού που αναπτύσσεται στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως μεταδίδουν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την έρευνα που γίνεται στο φημισμένο πανεπιστήμιο.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με το οποίο ήρθε σε επαφή το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε απλώς πως ένα μέρος των αποτελεσμάτων για την ασφάλεια του εμβολίου πρόκειται να δημοσιευθεί από την ιατρική επιθεώρηση The Lancet τη Δευτέρα, όπως διευκρινίζει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο έδειξε πως το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική απάντηση κατά του ιού με αντισώματα και Τ λεμφοκύτταρα, κύτταρα που «σκοτώνουν» τη μόλυνση.

«Είναι ο συνδυασμός των δύο για τον οποίο ελπίζουμε ότι θα προστατεύσει τους ανθρώπους», πρόσθεσε η ίδια πηγή στη Daily Telegraph, «είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

Αυτά τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά υποσχόμενα» από υψηλά ιστάμενη ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, ωστόσο δεν επιτρέπουν ακόμη να ξέρουμε ποια θα είναι η διάρκεια της προστασίας την οποία θα προσφέρει το εμβόλιο.

Το πρόγραμμα αυτό, σε συνεργασία με το εργαστήριο AstraZeneca, θεωρείται από τα πιο υποσχόμενα ανάμεσα στις σχετικές εργασίες που διεξάγονται σ' όλον τον κόσμο.