Περιπολικό στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ παρασύρει και τραυματίζει διαδηλωτές

Περιπολικό στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ παρασύρει και τραυματίζει διαδηλωτές

Δείτε το βίντεο

Ένα τρομακτικό βίντεο που κατέγραψε με κάμερα ακτιβιστής στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, δείχνει ένα περιπολικό, να πέφτει επάνω σε διαδηλωτές και να παρασύρει κάποιους απ' αυτούς για αρκετά μέτρα, τραυματίζοντας τους.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Ντιτρόιτ, ο οδηγός του περιπολικού «προσπάθησε να ξεφύγει από το πλήθος». Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, το SUV της Αστυνομίας είναι περικυκλωμένο από δεκάδες διαδηλωτές για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Το όχημα ξαφνικά επιταχύνει και σταματά αρκετές φορές, καθώς οι διαδηλωτές γύρω του ακούγονται να φωνάζουν με τρόμο. Κάποιοι από τους διαδηλωτές παρασύρθηκαν από το όχημα και έπεσαν στο έδαφος, ενώ άλλοι βρέθηκαν πάνω στο καπό του περιπολικού, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο περιστατικό. Η Αστυνομία του Ντιτρόιτ κατηγόρησε τους «ταραχοποιούς», που όπως αναφέρει, πήδηξαν στο καπό και την οροφή του οχήματος και έσπασαν το πίσω παράθυρο του. «Ο αστυνομικός προσπάθησε να διαφύγει», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Detroit News.