Ντοκουμέντα απίστευτων λαθών στην αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν

Ντοκουμέντα απίστευτων λαθών στην αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν

Τι έδειξαν τα στοιχεία για το δυστύχημα με τους 97 νεκρούς

Μία σειρά απίστευτων λαθών του πιλότου και του συγκυβερνήτη του οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία τον περασμένο Μάιο στο Πακιστάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 97 από τους 99 επιβαίνοντες στο Airbus A320 των Πακιστανικών Αερογραμμών, που συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από κάμερα κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου στο Καράτσι, όπου φαίνεται ότι το μοιραίο αεροσκάφος κατά την αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσής του φαίνεται να σέρνεται με την κοιλιά του κήτους στον διάδρομο προσγειώσεως και να πετάγονται σπίθες, πριν πάρει και πάλι ύψος, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα, ο πιλότος... ξέχασε να κατεβάσει τους τροχούς.

Σύμφωνα επίσης με το πόρισμα, αποτέλεσμα αυτής της τριβής στο έδαφος, ήταν να υπερθερμανθούν και να στραβώσουν οι κινητήρες του αεροσκάφους και ως συνέπεια αυτού, το αεοπλάνο κατέπεσε λίγο αργότερα σε κατοικημένη περιοχή, αφού σηκώθηκε και πάλι από τον διάδρομο προσγείωσης. Κάτι ακόμη που καταλογίζει το πόρισμα στον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του, είναι ότι δεν υπάκουσαν στις εντολές του ελεγκτή εναέριας κυκλογφορίας του αεροδρομίου για το ύψος που είχε το αεροπλάνο κατά την διαδικασία προσγείωσης.

Τέλος, όπως αναφέρεται, αντί ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του να έχουν την προσοχή τους στην διαδικασία προσγείωσης και στην επικοινωνία με τον πύργο ελέγχο, αυτοί ακούγονται στο μαύρο κουτί του αεροσκάφους να συζητάνε μεταξύ τους για τον... κοροναϊό.